پمپ های سیرکولاتور و اجزای تشکیل دهنده آن
مسئله انتقال آب از یک نقطه به نقطه دیگر موضوعی است که بشر همواره با آن درگیر است و در طول تاریخ با روش های مختلفی این کار را انجام داده است . همانطور که می دانید امروزه این انتقال ها توسط بوستر پمپ آبرسانی انجام می شود . پمپ های تحت فشار ( برای تامین افت فشار ) ، پمپ سیرکولاتور ( گردش آب داخل سیستم ) مانند پمپ داب سیکولاتور ، پمپ های شناور ، پمپ های لجن کش ، پمپ های کف کش و … از معروف ترین مدل های پمپ است که امروزه بشر با توجه نوع نیاز خود از آن ها استفاده می کند. هر کدام از پمپ های یاد شده دارای ویژگی های خود هستند که در مقاله پیش رو می خواهیم پمپ سیرکولاتور و اجزای تشکیل دهنده آن را خدمت شما عزیزان توضیح می دهیم . با ما همراه باشید .
از جمله تجهیزاتی که با خرید آن می توانید آب مورد نیاز تجهیزات تهویه مطبوع از جمله فن کویل را تامین کرد ، چیلر است که شما با خرید چیلر می توانید آب مورد نیاز آن ها را تامین نمایید .
پمپ های سیرکولاتور معمولا از نوع سانتریفیوژ ( گریز از مرکز ) هستند . پمپ های سیرکولاتور در دو نوع خطی و زمینی وجود دارند که نوع خطی معمولا در سیستم های کوچک و نوع زمینی آن در سیستم های بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد .
همانطور که از نام این دسته از پمپ ها مشخص است ،وظیفه اصلی پمپ های سیرکولاتور به وجود آوردن نیروی لازمه جهت گردش آب داخل سیستم مورد نظر می باشد . برای گردش آبگرم موتورخانه ها ، آب گرم مصرفی ، گردش آب داخل سیستم گرمایش و تصفیه استخر ، سیستم های خنک کننده ماشی آلات صنعتی و … از جمله مواردی هستند که پمپ های سیرکولاتور مورد استفاده قرار می گیرند و اصولا از پمپ سیرکولاتور در ساختمان های با واحد های کم استفاده می شود و برای ساختمان های با طبقات زیاد از تجهیزاتی به اسم بوستر پمپ استفاده می کنیم که برای اطلاع قیمت بوستر پمپ ، می توانید روی لینک کلیک کنید . در ادامه مقاله به معرفی قسمت های مختلف پمپ های سیرکولاتور خواهیم پرداخت .
اجزای تشکیل دهنده پمپ های سیرکولاتور
الکتروموتور پمپ سیرکولاتور
الکترو موتور پمپ سیرکولاتور از نوع آسنکرون ( قفس سنجابی ) هستند . سیم پیچ استاتور این دستگاه در قدرت های کم به برق تک فاز و در قدرت های بالا به برق سه فاز متصل می شود و معمولا با سرعت 1450 یا 2900 دور در دقیقه (r.p.m ) می چرخند .
محور ( شفت )
وظیفه شفت انتقال حرکت از الکترو موتور پمپ به پروانه های پمپ می باشد . همان طور که مشخص است بر روی محور سطوح یاتاقانی بزرگی درست کرده اند تا دوران محور به صورت دقیق و هم مرکز و بدون لنگی صورت پذیرد .
یاتاقان ها
برای تراز نگه داشتن دقیق محور پمپ ها از یاتاقان های برنزی که به قدر کافی بلند هستند استفاده می شود . یک شیار مخصوص روغن کاری در هر یاتاقان ایجاد شده است، تا گردش ثابت روغن را روی سطح یاتاقان ها میسر سازد .
سیل مکانیکی ( کاسه نمد )
این کاسه نمد از نفوذ آب به داخل یاتاقان ها جلوگیری می کند .
کوپلینگ
در پمپ های خطی انتقال حرکت از الکتروموتور به محور پمپ توسط یک کوپلینگ فنری صورت می گیرد ولی در پمپ های زمینی معمولا یک کوپلینگ لاستیکی ارتباط محور پمپ و الکتروموتور را بر قرار می کند . کوپلینگ های فنری دارای بازوهایی هستند که با فنر به یکدیگر وصل شده اند .
سیستم روغن کاری
روغن کاری محور و یاتاقان های پمپ های سیرکولاتور بسیار ساده و به وسیله ی نمد آغشته به روغن صورت می گیرد .
پروانه
پروانه پمپ های سیرکولاتور از نوع گریز از مرکز است و ساخت آن از جنس فولاد ، برنج ، چدن ، کایوچو ، پلاستیک ، آلومینیوم و … امکان پذیر است .
سرویس کردن پمپ های خطی و سیرکولاتور معمولا بسیار آسان است و قابلیت تعویض تمامی قطعات در آن میسر است . با باز نمودن چند عدد پیچ به سه قسمت جداگنه تقسیم می شود و امکان سرویس پمپ ها را بدون نیاز به باز کردن اتصالات از لوله فراهم می سازد . اگر می خواهید در رابطه با انواع پمپ های آبرسانی اطلاعات بیشتری کسب کنید ، می توانید بر روی لینک کلیک کرده و مقاله مربوطه را مطالعه بفرمایید .