زمانی که پمپ جوابگوی تامین آب به مقدار لازم نیست از بوستر پمپ استفاده می شود . بوستر پمپ ها متشکل از چند پمپ هستند که به طور موازی به هم متصل شده اند . بوستر پمپ یا تقویت کننده که از مجموعه چند پمپ تشکیل شده اند با افزایش فشار باعث به جریان انداختن با سرعت بیشتر سیال می شوند .

بوستر پمپ 1000 وات

بوستر پمپ 1000 وات یک دستگاه الکتریکی است که برای افزایش فشار آب در شبکه آب استفاده می شود. این بوستر پمپ ها با کمک موتور الکتریکی که دارای توان 1000 وات است، آب را از یک سطح پایین تر به یک سطح بالاتر پمپ می کنند و فشار آب را افزایش می دهند. این دستگاه ها به عنوان راهکاری موثر برای حل مشکلات فشار آب ضعیف در ساختمان ها، ویلاها و مکان های دیگر استفاده می شوند.

کاربرد عمده بوستر پمپ 1000 وات

  • باعث بهبود فشار آب می شود . در برخی از موارد که فشار آب جوابگو نیست از بوستر پمپ با توان مناسب استفاده می شود . به طور مثال زمانیکه ساختمان ها چند طبقه هستند فشار آب جوابگوی طبقات بالا نیست ، باید از بوستر پمپ جهت افزایش فشار و جریان استفاده کنیم.
  • در سیستم های آبیاری که نیاز به آبرسانی با فشار ثابت دارند از بوستر پمپ استفاده می شود. مثلا در کشاورزی یا باغداری استفاده از بوستر پمپ حیاتی است .
  • در فرآیندهای صنعتی که نیاز به آبرسانی با فشار بالا داریم ، از بوستر پمپ با توان مناسب استفاده می شود.
  • سیستم تصفیه خانه به اینگونه است که با افزایش فشار آب تمیز تری به مقدار بیشتر در اختیار عموم قرار می گیرد .
  • در ماشین های هیدرولاتیک که نیاز به پمپاژ با حفظ فشار دارند از بوستر پمپ استفاده می شود .

علت برتری بوستر پمپ 1000 وات

برتری بوستر پمپ 1000 وات می تواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد اما ممکن است دلایل زیر موجب برتری این بوستر پمپ نسبت به دیگر مدل ها شود :

  • قدرت بالا : با توانایی 1000 وات ، این بوستر پمپ می تواند به سرعت آب را فشار دهد و برای استفاده در مصارف سنگین و حجیم مناسب باشد .
  • کارایی بالا : به دلیل توان بالایی آن این بوستر پمپ می تواند  به صورت موثر در کاهش مصرف آب و افزایش فشار آن کمک کند .
  • طول عمر بالا : بوستر پمپ های با توان بالا معمولا دارای ساختار و مواد با کیفیت تری هستند که می تواند ماندگاری و عمر طولانی تری به آن ها بخشیده باشد .
  • قابلیت کارکرد در شرایط سخت: بوستر پمپ با توان 1000 وات ممکن است برای استفاده در مناطق با فشار آب پایین یا محیط هایی با شرایط سخت و آب عسل کاری مناسب باشد .

با این حال ، برای اطمینان از برتری بوستر پمپ 1000 وات از برند معتبر و انتخاب محصول مناسب بر حسب نیاز خود نیز بسیار مهم است .

بوستر پمپ از انواع مختلفی ساخته شده است که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم :

انواع بوستر پمپ

  • بوستر پمپ دور ثابت : در بوستر پمپ دور ثابت فشار در حد ثابتی نگه داشته می شود . وقتی که شبکه شروع به مصرف می کند ، اولین الکتروپمپ وارد مدار می شود ، اگر اولین پمپ جوابگو نبود الکتروپمپ دوم وارد مدار می شود . به این ترتیب فشار به بالاترین حد ممکن می رسد و جریان جبران می شود . برای روشن و خاموش سازی از دو بوشر سوییچ استفاده می شود . با بسته شدن پرشر سوییچ سیگنال فشار از لحاظ اینکه حداقل یا حدکثر باشد به تابلو فرمان می رسد . تابلو فرمان یک بخش اساسی در بوستر پمپ است و تابلو فرمان سپس نوبتی الکتروپمپ ها را فعال و خاموش می کند . با استفاده از بوستر پمپ دور ثابت می توان فشار را افزایش داد ،که باعث بهتر شدن عملکرد می شود . در بوستر پمپ دور ثابت فشار برای ایده آل ماندن در یک سطح مطلوب نگه داشته می شود . بوستر پمپ دور ثابت به طور هوشمندانه عمل می کند و در زمان کم بودن فشار به طور مطلوب باعث افزایش فشار می شود . این نوع از پمپ آبرسانی با انواع سیستم ها سازگاری دارد .
  • بوستر پمپ دور متغیر : بوستر پمپ دور متغیر بر طبق نوسان فشار عمل می کند . این نوع از پمپ با نیروی گریز از مرکز کار می کند که اگر در شبکه خانگی از بوستر پمپ دور متغیر استفاده کنیم ، پمپ درخط خروجی قرار می گیرد و کل مسیر آبرسانی و فشار را تحت تاثیر قرار می دهد . یکی از مسائل اساسی مشکل هیدرولیک آب است ، که با استفاده از بوستر پمپ دور متغیر این مشکل حل می شود . نصب بوستر پمپ دور متغیر بسیار ساده است ، و به طور مستقل کار می کند . از نظر سر و صدای ایجاد شده این نوع از بوستر پمپ بسیار کمتر از پمپ های دیگر است اما از نظر نویز بستگی به کاربرد پمپ دارد . سیستم بوستر پمپ دور متغیر بر طبق یک اینورتر انجام می شود و متناسب با کاهش فشار آب و با یک قسمت کنترل چرخش پمپ ها تنظیم می شود .

اجزای اصلی بوستر پمپ

  • موتور : اگر بخواهیم پروانه ها را به چرخش در آوریم از موتور استفاده می کنیم .
  • پروانه ها : پروانه ها مجهز به تیغه های ثابت و متغیر هستند و با استفاده از نیروی گریز از مرکزی که اعمال می شود ، آب چرخیده و جا به جا می شود .
  • شیر های ورودی و خروجی
  • سنسوری که برای اندازه گیری فشار یا دبی استفاده می شود .
  • منبع دیافراگمی که با اعمال فشار آب را درون خود نگه می دارد و اگر شیر آب کمی باز شود فشار آب تامین می شود .

نکات مهم در هنگام خرید بوستر پمپ

  • ابتدا بشناسید که چه نوع بوستر پمپی برای شما مناسب است؛ آیا نیاز به بوستر پمپ آب، بوستر پمپ گرمایشی یا بوستر پمپ فشار آب دارید؟
  • حتماً فروشنده معتبر و قابل اعتمادی را برای خرید بوستر پمپ انتخاب کنید تا از کیفیت محصول اطمینان حاصل کنید.
  • مطمئن شوید که برند بوستر پمپی که قصد خرید آن را دارید، دارای گواهینامه‌ها و استانداردهای لازم در این زمینه است.
  • در هنگام خرید بوستر پمپ، دقت کنید که ظرفیت و عملکرد آن با نیازهای شما همخوانی داشته باشد.
  • هزینه نصب و نگهداری بوستر پمپ را هم در نظر بگیرید و مطمئن شوید که توانایی تعمیر و خدمات پس از فروش موجود است.
  • پس از خرید بوستر پمپ، دستورالعمل‌های استفاده و نگهداری را به دقت مطالعه کنید تا عمر مفید و کارایی بهتری از آن داشته باشید.
  • از آن جایی که خود بوستر پمپ از توالی پمپ ها تشکیل شده است ، به تعریف و انواع مختلف دیگری از پمپ ها می پردازیم :

پمپ چیست  ؟

پمپ یک وسیله مکانیکی است که برای انتقال سیالات به کمک فشار استفاده می شود . پمپ ها برای انتقال سیالات از یک مکان به مکان دیگر ، افزایش فشار سیالات ، ایجاد جریان و حرکت سیالات به صورت مکانیکی استفاده می شوند . پمپ ها در صنایع مختلفی استفاده می شوند . انواع مختلف پمپ ها بر اساس نوع سیال ، محیط کاری ، قدرت مورد نیاز و دیگر عوامل تعیین می شوند .

دو پارامتر مهم در پمپ

  • دبی پمپ :

دبی همان مقدار سیالی است که در واحد زمان جا به جا می شود . به طور مثال اگر واحد دبی پمپی را چهل لیتر بر دقیقه تعریف کنیم یعنی این پمپ در هر دقیقه چهل لیتر پمپاژ می کند . واحد تعیین کننده دبی پمپ مکعب بر ساعت یا لیتر بر دقیقه است و هر چه این واحد بیشتر باشد ، یعنی قدرت پمپ بیشتر است. اگر دبی پمپ را نشناسیم نمی توانیم پمپی مناسب با کاربرد و عملکردمان انتخاب کنیم .

  • هد پمپ :

هد پمپ به معنای ارتفاعی است که یک پمپ می تواند جا به جا کند . هر چه یک پمپ با ارتفاع بیشتری جا به جا شود یعنی غلبه بر نیروی گرانشی قوی تری لازم است . از ویژگی پمپ ها جا به جایی سیال به ارتفاع بالاتر با غلبه بر نیروی جاذبه است .

طبقه بندی انواع پمپ براساس عملکرد

1 ) پمپ جتی : از پمپ جتی بدون نیاز به لوله کشی خاص می توان برای جا به جایی آب چاه استفاده کرد . در این نوع از پمپ به علت ویژگی خاصی که دارند ، اگر هوا وارد پمپ شود آسیبی به پمپ نمی رسد . پمپ جتی برای زمان هایی که جریان آب نوسان دارد بسیار کاربردی است .

2 )پمپ آب سانتریفیوژی :پمپ گریز از مرکز یا پمپ سانتریفیوژی دسته ای از انواع پمپ ها هستند که با نیروی گریز از مرکز کار می  کنند . این پمپ عملکرد خود را با استفاده از پروانه انجام می دهد . در حالت کلی ساختار پمپ سانتریفویژ به حالت پیچکی است که در داخل خود پروانه دارد و پمپ سانتریفیوژی از طریق انرژی که از موتور دریافت می کند باعث به چرخش درآوردن پروانه و به دنبال آن به وجود آمدن انرژی جنبشی می شود .

3)  پمپ آب بشقابی : اگر سطح ویسکوزیته آب بالا باشد استفاده از این پمپ ها کاربردی نیست ، در نتیجه پمپ بشقابی زمانی که ویسکوزیته  و چگالی کم باشد استفاده می شود . در ساختار این پمپ یک پروانه بشقاب مانند به کار رفته است . شبیه پمپ سانتریفیوژی است که از یک نیروی گریز از مرکز برای انتقال سیال استفاده می کند . همانند پمپ سانتریفیوژ سیال در محور پروانه چرخانده می شود و با تبدیل انرژِی به سمت خروجی هدایت می شود . پمپ بشقابی شامل دو مدل زیر است :

  • پمپ با قابلیت جا به جایی مثبت که با کاهش فشار جریان را افزایش می دهد .
  • هنگامی که جریان روان و ویسکوزیته پایین باشد از یک نوع خاص پمپ بشقابی استفاده می شود و شیوه عملکرد این پمپ به این صورت است که با افزایش فشار سیال به حرکت در می آید .

4 ) پمپ آب با مخزن انبساط : این پمپ ها با مخزن بزرگی که دارند و فضای داخلی آن ها با ساختار دیافراگمی خود به دو بخش تقسیم شده است . این پمپ با عمل انبساط مایع را درون خود می گیرد و با خاصیت ارتجاعی آن را تخلیه می کند . این پمپ برای کاربرد خانگی به طور گسترده استفاده می شود . پمپ آب با مخزن انبساط به گونه ای طراحی شده است که تا زمانی که نیاز نباشد روشن نمی شود در نتیجه آلودگی صوتی کمتری را برای اعضا ایجاد می کند .

5)پمپ آب کفش : این پمپ ها با توجه به ساختاری که دارند برای کاربرد هایی مانند استخر یا چاه مناسب هستند . پمپ آب کفش با عمل مکش کار خود را انجام می دهد و در روستا ها یا خانه های دور افتاده نیز از این نوع پمپ استفاده می شود .

6 ) پمپ آب شناور : همانند پمپ آب کف کش برای استفاده در چاه های عمیق از پمپ آب شناور نیز  استفاده می کنند . اما تفاوت اساسی این پمپ با پمپ آب کف کش در این است که این پمپ به صورت معلق در چاه می ماند . پمپ شناور با یک سری لوله آب به همراه خود طراحی شده است تا در مصارفی همچون چاه های عمیق خانگی یا کشاورزی از آن استفاده کنیم . پمپ آب شناور به صورت یک تکه و دو تکه طراحی می شوند . مکش در نوع یک تکه و دو تکه متفاوت است در حالت دو تکه مکش از انتهای بدنه ی استوانه انجام می شود و در حالت دو تکه از وسط پوسته استفاده می شود .

7 ) پمپ آب لجن کش : برعکس تمام پمپ های گفته شده پمپ آب لجن کش برای آب های کثیف همچون آب فاضلاب استفاده می شود . شبیه آب کف کش هستند اما با موتور قدرتمند تر که توانایی جا به جایی آب فاضلاب را داشته باشد .

سوالات متداول

1 – بوستر پمپ 1000 وات چه کاربردهایی دارد ؟

بوستر پمپ ۱۰۰۰ وات به عنوان یک ابزار حیاتی در سیستم‌های آبیاری و انتقال آب به کار می‌رود. این دستگاه قدرتمند برای افزایش فشار آب در شبکه‌های آبرسانی و افزایش قدرت پمپاژ آب برای انتقال آب به فواصل بلند و بالا مناسب است. همچنین از آن برای سیستم‌های آبیاری قطره‌ای، تعداد زیادی از فلاش تانک‌ها و همچنین استخرها استفاده می‌شود. از این رو، بوستر پمپ ۱۰۰۰ وات یک ابزار حیاتی برای انتقال و تامین آب در صنایع و کشاورزی است.

2- محل نصب بوستر پمپ باید دارای چه ویژگی هایی باشد ؟

محل نصب بوستر پمپ باید دارای ویژگی های زیر باشد :

تهویه مناسب ، فضای کافی ، محل خشک و پلمپ ، دسترسی آسان و منبع تغذیه مناسب در نزدیکی خود داشته باشد .

3 – بوستر پمپ در چه زمانی بیشترین کاربرد را دارد ؟

در ساختمان های بلند ، استخر ها و شناور ها ، کشاورزی و آبیاری ، آبیاری تحت فشار و صنایع و مونتاژ بیشترین کاربرد را دارند .

نتیجه گیری

از آنجایی که شوفاژ ایران ارائه دهنده انواع بوستر پمپ آبرسانی و آتش نشانی در ظرفیت های مختلف هستند ، اگر قصد خرید بوستر پمپ 1000 وات را دارید میتوانید روی لینک کلیک کنید و یا برای دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان با شماره های درج شده تماس حاصل نمایید .

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید