انواع مینی چیلر ها به همراه کاربرد ها و مزایای آن ها
بررسی انواع مینی چیلر ها
چیلر های کوچک یا مینی چیلر ها همان طور که از اسمشان پیدا است، چیلر های کوچک هستند و ظرفیت آن ها بسیار محدود است و دستگاهی است که آب سرد را تولید می کند و انواع مینی چیلر ها به همراه کاربرد ها و مزایای آن ها این است که مهم ترین استفاده ای که از مینی چیلر و فن کویل گلدیران می شود در سرمایش ساختمان های مسکونی است و نکته ای که وجود دارد این است که این نوع مینی چیلر ها در دسته چیلر های تراکمی قرار می گیرد و باید بدانید که بهره برداری و راه اندازی آن ها از سیستم های HVAC آسان است و مهم ترین نکته این است که طراحی و تولید کندانسور های مینی چیلر ها به شکل هوا خنک است.
معرفی انواع مینی چیلر
هنگامی که می خواهید در مورد انواع مینی چیلر ها و کاربرد های آن اطلاعاتی داشته باشید باید به این مورد اشاره داشته باشیم. مینی چیلر ها در تقسیم بندی به مینی چیلر های تراکمی و جذبی دسته بندی می شوند و نکته ای که وجود وجود دارد. این است که مینی چیلر هایی که به صورت تراکمی هستند کار آن ها به وسیله انرژی الکتریکی است. در صورت تمایل به خرید چیلر روی لینک کلیک کنید .
چیلر هایی از نوع تراکمی
در معرفی انواع مینی چیلر ها و کاربرد های آن باید در قدم اول آن ها را تعریف کرد. گاز در چیلر های تراکمی توسط کمپرسور ها متراکم می شود. زمانی که متراکم شد به کندانسور ها وارد می شود و در قدم بعدی گاز ها به وسیله هوای محیط یا آب خنک می شود و به مایع تبدیل می شود.
نکته ای که وجود دارد این است که از شیر های انبساط، این مایع ها عبور می کند. به اواپراتور وارد می شود و اگر کاهش فشار در چیلر ها ادامه دار باشد باعث می شود مایع موجود تبخیر شود. با این وجود مایع خنک کننده حرارت های نهان تبخیر را از محیط های خنک شونده می گیرد. سرما و برودت را در محیط های مورد نظر تولید می کند و در آخر گازی که از تبخیر ها انتشار می یابد، منتقل می شود به کمپرسور ها و تا همچنان این چرخه ادامه داشته باشد.
انواع چیلر های تراکمی
- چیلر های تراکمی با کمپرسور های برگشتی و رفتی
- از نوع تراکمی با کمپرسور های اسکرو
- چیلر های تراکمی با کمپرسور های اسکرال
- نوع تراکمی با کمپرسور های سانتریفیوژ
چیلر هایی از نوع جذبی
بر خلاف چیلر های تراکمی در چیلر های جذبی از مولد های حرارتی و جذب کننده ها به جای کمپرسور ها استفاده می کنند و نکته که در انواع مینی چیلر ها و کاربرد های آن وجود دارد این است که در چیلر های جذبی برای خنک کننده ها از سیستم های لیتیوم برمید استفاده می کنند.
در بخش جذب کننده های سیستم چیلر های جذبی، توسط لیتیوم برمید غلیظ بخار آب جذب می شود و در بخش مبدل های حرارتی، در اثر حرارت آب به بخار تبدیل می شود و در کندانسور ها که فشاری در حدود 0/1 اتمسفر دارد، بخار آب به مایع تبدیل می شود و در خنک کننده های تحت فشار 01/0 اتمسفری، آب ها دوباره به بخار تبدیل می شوند.
مورد دیگری که وجود دارد این است که آب برای بخار شدن، گرمای تبخیر نهان را از محیط های خنک کننده می گیرد و با این کار باعث سرمایش محیط می شود و سپس بخار آبی که ایجاد می شود را در خنک کننده ها به قسمت جذب کننده ها انتقال می دهد و این روند همچنان ادامه می یابد.
انواع چیلر های جذبی
- گروه چیلرهای تک اثره
- گروه چیلرهای دو اثره
کاربرد های انواع چیلر های جذبی و تراکمی
وقتی که انواع مینی چیلر ها و کاربرد های آن را می خواهید بدانید باید به این مورد توجه کنید که انواع آن زمانی که گفته شد حال نوبت به این مورد می رسد که در چه بخش هایی کاربرد دارد که در ادامه به دو مورد آن می پردازیم.
- کاربرد مینی چیلر ها در تمام صنعت ها
- مینی چیلر و کاربرد آن در تهویه ساختمان ها
اساس و نحوه کار مینی چیلرها
زمانی که می خواهید با انواع مینی چیلر ها و کاربرد های آن آشنا شوید در قدم اول باید با اساس کار مینی چیلر ها آشنا شوید. به این صورت است که این اساس کار، سیکل های تبرید تراکمی کارنو (بخار) است و این ترتیب را باید همیشه در نظر بگیرید زیرا بخار مبرد توسط کمپرسور ها متراکم می شود و دما و فشار آن افزایش می یابد.
بعد از آن گرمایی که مبرد شده است را از طریق کندانسور ها به هوا و دمای محیط دفع می شود تا به مایع تبدیل شود. از کندانسور ها مایعی که خارج می شود، از شیر های منبسط شده عبور می کند و به این وسیله تا حد زیادی افت فشار صورت می گیرد.
ممکن است از مایع های مبرد شده مقداری تبخیر شود و همین عامل باعث می شود تا حد زیادی دمای مبرد شده کاهش یابد و باید بدانید که مبرد سرد شده ورودی به اواپراتور ها، آب عبوری از آن ها را خنک کرده و بعد از این که تبخیر شد به کمپرسور ها مجدد بر می گردد.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم برای شما انواع مینی چیلر ها و کاربرد های آن را توضیح دهیم و تمام تلاش خود را کردیم. به طور کامل در مورد چیلر های جذبی و تراکمی برای شما اطلاعاتی را شرح دهیم و شما با توجه به نوع کاری که دارید یکی از آن ها انتخاب کرده و خریداری کنید.
سوالات متداول انواع مینی چیلر ها و کاربرد های آن
- قطعات اصلی در مینی چیلر ها چیست؟
کمپرسورها، کندانسور ها، اواپراتور ها ( برای اطلاع از قیمت اواپراتور ، کلیک کنید )، تابلو برق، تجهیزات جانبی و مبرد ها
- مینی چیلر ها چه انواعی دارند؟
انواع چیلر های جذبی، چیلر های تراکمی، چیلر های هوا خنک، چیلر های آب خنک
- چیلر های تراکمی چه انواعی دارند؟
انواع مختلف چیلر های تراکمی با کمپرسور های برگشتی و رفتی، چیلر های از نوع تراکمی با کمپرسور های اسکرو، چیلر های تراکمی با کمپرسور های اسکرال و چیلر های نوع تراکمی با کمپرسور های سانتریفیوژ