نصب بوستر پمپ در ساختمان قدیمی یک امر ضروری به نظر می رسد، چرا که آبرسانی در اینگونه از ساختمان ها متفاوت از ساختمان های عادی است  . از مزایای نصب بوستر پمپ در ساختمان قدیمی می توان به بهتر شدن قدرت پمپاژ آب ، کاهش صدا و تحمل بالا اشاره کرد . این پمپ ها برای آّبرسانی در سیستم گرمایشی و سرمایشی کاربرد دارند و به بهبود عملکرد سیستم آبرسانی کمک می کنند . نصب بوستر پمپ در ساختمان قدیمی ممکن است به دلیل سیستم لوله کشی قدیمی و نیاز به تغییرات در ساختار ساختمان چالش برانگیز باشد .

حال اگر برای ساختمانتان قصد خرید بوستر پمپ با کیفیت بالا را دارید ، روی لینک کلیک کنید .

در ادامه نصب بوستر پمپ در ساختمان قدیمی را به طور کامل  شرح می دهیم :

مراحل نصب بوستر پمپ در ساختمان قدیمی

  1. ابتدا با توجه به نیاز و شرایط یک بوستر پمپ مناسب را تهیه می کنیم .
  2. سپس مکان مناسبی را برای بوستر پمپ در نظر می گیریم .
  3. بوستر پمپ را به سیستم اتصال لوله کشی وصل می کنیم و اگر نیاز بود تعویض انجام می دهیم .
  4. سپس بوستر پمپ را به منبع برق متصل می کنیم .
  5. از نظر قدرت پمپاژ و قدرت تنظیم فشار بوستر پمپ را تنظیم می کنیم .
  6. تست و عیب یابی را بر روی بوستر پمپ انجام می دهیم .

 

 

 نکات مهم نصب بوستر پمپ در ساختمان قدیمی

  • سیستم لوله کشی قدیمی : لوله های قدیمی ممکن است به مرور زمان نشت دهند یا اینکه فرسوده شده باشند؛ در نتیجه توجه به نصب بوستر پمپ در این ساختمان ها ضروری است چرا که لوله کشی می تواند باعث آسیب شود .
  • تعیین محل نصب بوستر پمپ : بوستر پمپ باید در نقطه ای مناسب نصب شود . محل نصب بوستر پمپ باید نزدیک خروجی آب و فشار آب نیز بر حسب نیاز ساختمان باشد .
  • سازگاری با سیستم لوله کشی قدیمی : لوله کشی قدیمی به علت ساختار خود ممکن است پاسخگوی بوستر پمپ نباشد ،در نتیجه بهتر است که اصلاحاتی بر روی لوله کشی اعمال شود.
  • نصب و راه اندازی : بعد از اینکه توانستیم لوله کشی را درست انجام دهیم و محل نصب را تعیین کنیم نوبت به نصب و راه اندازی می رسد . درحین نصب باید به دستور العمل ها توجه شود و همچنین از متخصص های مربوطه برای نصب استفاده شود .
  • تست و بررسی : برای اطمینان از عملکرد پمپ و افزایش فشار نیاز به بررسی و تست می باشد.

در نهایت، باید توجه داشت که نصب بوستر پمپ در یک ساختمان قدیمی نیاز به دقت، تجربه و توجه به جزئیات دارد. توصیه می‌شود که از کمک تکنسین‌های متخصص و ماهر در زمینه نصب بوستر پمپ و تجهیزات مشابه استفاده کنید تا از بهترین و موثرترین راه حل برای بهبود فشار آب و سیستم توزیع آب در ساختمان خود بهره ببرید.

 

دلایل استفاده از بوستر پمپ در ساختمان قدیمی

  • بالا بردن فشار آب : در ساختمان های قدیمی ممکن است آب با فشار مناسب در دسترس قرار نگیرد و فشار آب دچار نوسان باشد ، در نتیجه استفاده از بوستر پمپ ضروری به نظر می رسد.
  • افزایش عملکرد سیستم تامین آب : در ساختمان های قدیمی آب به میزان کافی در دسترس وجود ندارد ، در نتیجه بوستر پمپ می تواند به بهبود پمپاژ آب بهبود عملکرد سیستم آب کمک کند .
  • صرفه جویی در مصرف انرژی : بوستر پمپ با عملکرد ویژه خود باعث صرفه جویی در مصرف انرژی نیز می شود .

 

 

 

 

برای اینکه بتوانیم بوستر پمپ را به طور مناسب در ساختمان قدیمی نصب کنیم ،نیازمند شناخت بر روی بوستر پمپ هستیم .  حال به توضیح اجمالی بر بوستر پمپ و انواع آن می پردازیم :

 

 بوستر پمپ چیست  ؟

در ساختمان های بلند مرتبه که پمپ معمولی جوابگوی آبرسانی به شدت بالا نیست ، از بوستر پمپ استفاده می شود . بوستر پمپ چند پمپ است که به حالت موازی پشت سر هم قرار گرفته اند و به طور کلی خاصیت رفع نوسان فشار که تاثیر منفی بر روی پمپ دارد بر عهده بوستر پمپ است . بوستر پمپ توسط تابلوی کنترل فرمان کنترل می شود و با این کار سطح دبی از در حد مطلوبی در مقدار ثابت حفظ می شود . زمانی که میزان آب به حداکثر برسد ، از تمام بوستر پمپ استفاده می شود . بوستر پمپ در ساختمان هایی با تعداد واحد بالا و یا کارخانجات که نیاز به آبرسانی در حد بالا دارند استفاده می شود .

 

تقسیم بندی بوستر پمپ از نظر کاربرد

  • بوستر پمپ آتش نشانی : در هنگام آتش سوزی دسترسی به میزان آب مطلوب بسیار حیاتی است ، بوستر پمپ با تنظیم فشار و میزان جریان آب باعث می شود ، آب با فشار مناسب و به میزان لازم به خروجی منتقل شود . بوستر پمپ آتش نشانی از دو یا چند پمپ تشکیل شده که به صورت موازی یا سری به هم متصل شد ه اند .
  • بوستر پمپ آبرسانی : در ساختمان ها یا مکان هایی که نیاز به آب شرب یا آبرسانی برای مصارف خاص دارند ، از بوستر پمپ جهت تامین آّب با فشار متناسب و جریان ثابت استفاده می شود . ثابت ماندن فشار و حذف ضربات ناشی از نوسان فشار از مشخصه های سیستم بوستر پمپ است .
  • بوستر پمپ خانگی : در منازل و ساختمانهای مسکونی از بوستر پمپ خانگی استفاده می شود. بوستر پمپ خانگی برای مواقعی که آبرسانی به میزان کمی صورت می گیرد یا اینکه میزان فشار کمتر از حد معمول است استفاده می شود تا آب به طور مساوی به تمام طبقات برسد . انتخاب بوستر پمپ بر اساس میزان نیاز می باشد . برای افزایش فشار بوستر پمپ ها اّب را درون یک مخزن تحت فشار می گذارند تا به دست مصرف کننده برسد .

 

تقسیم بندی بوستر پمپ از لحاظ ساختار

  • بوستر پمپ دور ثابت : عملکرد بوستر پمپ در اینجا به صورت نوبتی است به طوری که با اختلاف 5/0 بار اختلاف پمپ ها یکی پس از دیگری به مدار وارد می شوند . پرشر سوئیچ نصب شده بر روی بوستر پمپ دور ثابت فرمان نوبتی کار کردن را می دهد . بوستر پمپ های دور ثابت یعنی به طور اتوماتیک در زمان افت فشار پمپ اول وارد مدار می شود و اگر مجدد دچار افت فشار بودیم پمپ بعدی وارد جریان می شود .
  • بوستر پمپ دور متغیر : وقتی به طور ناگهانی پمپ روشن شود به مرور زمان آسیب های غیر قابل جبرانی را به جای می گذارد، در این گونه از موارد از بوستر پمپ دور متغیر استفاده می کنیم ، چرا که به طور نرم کار می کند . تنظیم فشار در بوستر پمپ به وسیله اینورتر و تابلو فرمان حس می شود . براساس نوسان فشار بوستر پمپ تصمیم با افزایش یا کاهش فشار می گیرد و این نوع از بوستر پمپ با کم کردن استهلاک به افزایش طول عمر پمپ کمک می کند . در بوستر پمپ دور متغیر هر تغییر فشاری توسط سنسور حس می شود .

 

 

از آنجاییکه بوستر پمپ از پمپ هایی متصل به طور موازی و متوالی تشکیل شده است ، در ادامه به توضیح مختصری از پمپ نیز می پردازیم :

 

پمپ چیست؟

پمپ دستگاه مکانیکی است که برای انتقال سیالات از نقطه ای به نقطه ای دیگر استفاده می شود . پمپ ها با تبدیل انرژی از مکانیکی به هیدرولیکی باعث افزایش فشار و انتقال سیالات به ارتفاع بالاتر یا پایین تر می شوند . نماد تغییر انرژی در پمپ ها همین تغییر فشار است . منبع انرژی پمپ ها متفاوت است ، این منبع انرژی می تواند برق ، نیروی باد یا به صورت دستی باشد . پمپ ها در اندازه های مختلف با توجه به نیاز مصرفی تهیه می شوند . اساس طبقه بندی پمپ ها بخش پروانه گردان پمپ است که اگر یکی باشد به آن پمپ تک مرحله ای و اگر چند پمپ باشد به آن پمپ چند مرحله ای می گویند .

 

نمونه هایی از نظر کاربرد پمپ مکانیکی

  • پمپاژ آب از چاه ها
  • در صنعت پزشکی و داروسازی
  • در سیستم های گرمایشی و سرمایشی
  • در صنعت خودرو برای خنک سازی
  • در صنعت انرژی برای پمپاژ نفت یا گاز
  • و….

 

انواع پمپ از نظر کاربرد

  • پمپ شناور : از پمپ شناور برای تخلیه آب باران استفاده می شود . پمپ شناور با توجه به کاربرد ویژه خود در انواع مختلفی طبقه بندی می شود وپمپ شناور به طور عمودی در سیال مورد نظر به کار گرفته می شود .

 

  • پمپ کف کش : پمپ کف کش برای انتقال مایعاتی و سیالاتی به کار می روند که درون خود جامدات دارند . مکانیسم این پمپ به این گونه است که کفی موجود در آن مایعات را جمع آوری کرده و جهت استفاده در اختیار سایر دستگاه ها می گذارد . جنس بدنه پمپ کف کش را الومینیوم ، چدن یا گاها استیل می سازند و به خاطر عملکرد ویژه ای که دارد در در مکان هایی همچون پالایشگاه ، صنایع نفتی و صنایع غذایی کاربرد دارد .

 

  • پمپ لجن کش : در صنعت های مختلف جهت جلوگیری از آلودگی از پمپ لجن کش استفاده می شود ، مثلا از پمپ لجن کش برای جمع آوری لجن در مزارع و معادن استفاده می شود . روش عملکرد این پمپ به این صورت است که ابتدا پمپ لجن و فاضلاب و جمع آوری می کند و سپس به محل تخلیه می رساند .

 

  • پمپ وکیوم یا خلاء : عملکرد پمپ وکیوم براساس خلاء است . یعنی انواع گاز ها را از محیط می گیرد تا در مخزن فشاری پایین تر از فشار اتمسفر ایجاد کند . پمپ وکیوم با کمک ابزارهای شیمیایی یا مکانیکی خلاء را ایجاد می کند . این پمپ با ایجاد گرادیانی از فشار باعث جا به جایی مولکول های گاز از ناحیه ای به ناحیه دیگر می شود . به طور کلی هدف اصلی پمپ وکیوم اصلاح فشار جهت ایجاد خلاء است .

 

  • پمپ استخری : درون استخر حجم زیادی آب قرار دارد ، اگر این آب تصفیه نشود و راکد بماند باعث به وجود آمدن انواع قارچ ها و باکتری ها می شود، در نتیجه از پمپ استخری استفاده می کنند .پمپ استخری آب را به جریان در آورده و باعث جلوگیری از بیماری های مرتبط با باکتری و قارچ های مربوطه می شود . تفاوت اساسی پمپ استخری با بقیه پمپ ها به جنس ماده آن برمی گردد که در پمپ استخری جنس ماده به علت ماده کلر و خورندگی آن فرق دارد.

 

  • پمپ روغن داغ : همانطور که از نام آن پیداست برای مایعات داغ و آب با دمای بالا به کار می رود . قدرت تحمل دمایی آن تا 360 درجه سانتی گراد است . عملکرد این پمپ به صورت افقی و تک زمانه است . جنس پمپ روغن داغ را به علت مقاومت بالایی گرمایی از چدن می سازند.

 

  • پمپ تزریق : یا پمپ دوزینگ است که برای تزریق یک سیال به سیال دیگر به کار می رود. دو پارامتر مهم که در دوزینگ پمپ ها از اهمیت بالایی برخوردار هست فشار سیال و دبی جریان عبوری است . در برخی از صنعت ها نیاز به تزریق دقیق ماده شیمیایی است که اگر اشتباه انجام شود نتایج مرگ باری به همراه دارد ، پس بهتر است به جای استفاده از نیروی انسانی که ممکن است با خطا مواجه شویم از یک دستگاه مطمئن استفاده کنیم .

 

  • پمپ آب خانگی : زندگی در کلان شهر ها با ساختمان هایی به همراه واحد های زیاد شرایط رو به سمت استفاده از پمپ ها برده تا آب به طور مساوی و با جریان و فشار کافی به تمام نقاط ساختمان ها برسد . ظرفیت پمپ با توجه به مصرف کننده تعیین می شود و جنس پمپ از استیل ضد زنگ یا چدن است . طریق عملکرد پمپ آب خانگی به این صورت است که با افزایش انرژی الکتریسیته انرژی جنبشی نیز افزایش می یابد که باعث می شود آب به سمت بالا پمپاژ کند .

 

  • پمپ دیافراگمی : این پمپ ها با عمل خودمکشی که دارند برای انتقال سیالات از نوع رقیق تا غلیظ به کار می روند . عمل رفت و برگشتی آن ها به صورت دیافراگمی از جنس لاستیک یا مواد قوی دیگر در هر طرف دیافراگم صورت می گیرد .

 

  • پمپ خاص صنعتی : برای استخراج سیالات با فشار بالا از این پمپ استفاده می کنیم . این پمپ به طور سفارشی با توجه به سلیقه مشتری ساخته می شود .

 

  • پمپ مگنتی : در این نوع پمپ به جای پروانه از مغناطیس استفاده می شود ودر طراحی این نوع از پمپ ها از آهنربا استفاده می شود . این پمپ دارای دو حلقه است یکی در بیرون و دیگری در داخل . عملکرد پمپ به این صورت است که ابتدا حلقه ی بیرونی به گردش درآمده و در حلقه درونی مغناطیس ایجاد می شود و این نیرو باعث به گردش درآوردن سیال می شود.

 

 

سوالات متداول :

1 – در ساختمان قدیمی از بوستر پمپ چگونه استفاده می شود ؟

بوستر پمپ یک دستگاه است که در ساختمان ‌های قدیمی برای افزایش فشار آب استفاده می‌شود. از بوستر پمپ به منظور افزایش فشار آب به سیستم تانک آب استفاده می‌شود. بوستر پمپ در مناطقی که فشار آب کم است و یا ساختمان‌هایی که دارای طبقات بالا هستند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

برای استفاده از بوستر پمپ در یک ساختمان قدیمی، ابتدا باید بوستر پمپ را نصب کنید و به سیستم آب متصل کنید. سپس بوستر پمپ را روشن کرده و تنظیمات لازم را برای افزایش فشار آب انجام دهید. بوستر پمپ باید به طور منظم بازبینی و نگهداری شود تا از عملکرد صحیح و بهینه آن اطمینان حاصل شود.

 

 

 

2 – بوستر پمپ در چه مکان هایی کاربرد دارد ؟

در مکان هایی همانند ساختمان های چند طبقه که فشار به حد کافی وجود ندارد از بوستر پمپ استفاده می شود ، تا آبرسانی با قدرت هرچه بیشتر  و با سرعت بیشتر انجام شود .

 

3 – چه مشکلاتی ممکن است برای نصب بوستر پمپ در ساختمان قدیمی پیش بیاید ؟

تحمل برداشت وزن بوستر پمپ

محدودیت های فضایی

سیستم لوله کشی قدیمی

قدیمی بودن سیستم برق

 

 

نتیجه گیری

امیدوارم با خواندن این مقاله اطلاعات کافی درباره نصب بوستر پمپ دریافت کرده باشید . در صوتی که در این زمینه سوالی دارید با ما در میون بگذارید . علاوه بر این اگر قصد خرید بوستر پمپ را دارید ، با شماره های ما تماس گرفته و از مشاوره رایگان کارشناسان ما بهره مند شوید  .

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید