کولر گازی چیست و چه مزایایی دارد !

کولر گازی محصولی می باشد که امروزه در صنعت و بازار تهویه مطبوع جایگاه بسیار وبژه ای را دارا می باشد . کولر گازی ها برخلاف کولر های آبی ، رطوبت را افزایش نمی دهند و به همین علت در مناطق شرجی مانند شمال ، کولر گازی می تواند گزینه ی بسیار مناسبی باشد .  ما سعی داریم در مقاله * کولر گازی چیست  چه مزایایی دارد * توضیحی مختصر درباره کولر آبی و تفاوت آن با کولر گازی و فن کویل بدهیم  :

کولر آبی ها در کل دارای دو قسمت می باشند به نام های دمپر و دریچه که دمپر از قاب دریچه و پرک و میخ پرچ دوپله ( به عنوان محور پرک ) تشکیل شده است . دریچه تنظیم هوای کولر به ظور عمده دارای 2 مدل دیواری و سقفی می باشد که با ورق 60 % روغنی ساخته شده است و پره های آن به همدیگر به وسیله ی میخ پرچ های زیادی وصل شده است .

کولر گازی

کولر گازی ها در کل در دو مدل ساخته می شوند ، 1. کولر گازی های دو تکه  یا اسپلیت 2. کولر گازی های یک تکه یا پنجره ای

کولر گازی هایی که یک تکه و یا پشت پنجره ای می باشند ، نسبتا خیلی بیشتر مورد توجه  قرار می گیرند و این محصولات در داخل قاب پنجره به آسانی نصب می شوند . کولر گازی ها نیز مانند محصولات دیگر دارای دو قسمت اصلی 1. قسمت الکتریکی 2. قسمت مکانیکی می باشند .

قسمت الکتریکی : قسمت الکتریکی کولر گازی ها دارای قسمت های دو شاخه ، کمپرسور ، سیم رابط ، خازن ، کلید چند وضعیتی یا کلید فن ، رله بار زیاد ، کلید اصلی کولر ، کنترل از راه دور می باشد .

اصولا در بیشتر کولر گازی ها از یک خازن و در بعضی از موارد ، از دو خازن استفاده می شود که برای ایجاد گشتاور راه اندازی کمپرسور می باشد . در حالت کلی از یک خازن برای راه اندازی کمپرسور استفاده می شود و از یک خازن دیگر برای راه اندازی موتور فن ( پروانه ) استفاده می شود .

قسمت مکانیکی : قطعات مکانیکی کولر گازی تقریبا مانند قطعات مکانیکی یخچال می باشد و تفاوت بسیار کمی با هم دارند . از قطعات مکانیکی کولر گازی می توان به فیالتر ( داریر ) ، کمپرسور کندانسور ، پروانه اواپراتور ، لوله مویین ، سینی زیر کولر ، خروجی هوا و فیلتر خروجی هوا اشاره کرد . در کمپسور های کوار گازی از دو سیستم به کار گرفته شده است . بعضی از کمپرسور ها از پیستون و میل لنگ طراحی شده است و بعضی از کمپرسور ها نیز میل لنگ و پیستون را دارا نمی باشند و گاز از مسیر ورودی به وسیله ی روتور در حال مکش مکیده می شود و وارد لوله رفت می شود . ابن نوع کمپرسور ها را کمپرسور های دورانی نیز می گویند . کولر گازی ها عموما دارای دو پروانه می باشند که روی یک محور اصلی سوار می باشند . یکی از این پروانه ها از مجرای ورودی هوا را می مکد و کندانسور با وزش آن ، گرما را به محیط خارجی و یا محیط خانه و یا محیط کار می راند . در قسمت جلوی موتور ، پروانه دوم تعبیه شده است و از مجرای ورودی هوا را مکیده و با وزش آن به اواپراتور ، سرما را به محیط خانه و یا هر محیط دیگر وارد می کند .

قطعاتی مثل کمپرسور  و کندانسور ، در کولر های دو تکه در واحد خارجی ( یونیت خارجی ) قرار گرفته شده است . بونیت خارجی ، اصولا در قسمت بیرون ساختمان نصب می شود و در قسمت بونیت داخلی ، واحد هایی به نام های تبخیر یا به اصطلاحی اواپراتور و شیر انبساط در واحدی به نام یونیت داخلی تعبیه شده است . کولر گازی هایی که دوتکه می باشند و یا به اصطلاح همان اسپلیت ها ، دارای دستگاهی می باشند که به اصطلاح  کنترل از راه دور به آن ها گفته می شود . در کولر گازی اسپلیت ها ، هوای گرم و یا سرد  از دریچه مخصوصی به نام خروجی هوا ، وارد محیط می شود . در کولر گازی ها پشت خروجی هوا فیتر سیمی و یا اسفنجی قرار دارد که مانع از ورود گرد و غبار به محیط می شود .

چگونگی ایجاد سرما در کولر گازی :

ایجاد سرما در بسیاری از محصولات مانند کولر ،  یخچال ، آب سرد کن و … تقریبا مشابه می یاشند . در کولر گازی ها مانند یخچال ها ، گاز به وسیله ی افزایش فشار ، به مایع تبدیل می شود  به این صورت که کمپرسور گاز کم فشار با دمای پایین را از اواپراتور مکش کرده و دریافت می کند و آن را متراکم می کند و با متراکم شدن گاز ، فشار و دمای آن افزایش پیدا می کند و برای ان که دمای آن اهش پیدا کنذ به کمپرسور ارسال می شود و دمای آن کاهش پیدا می کند .   همین موضوع باعث  تولید هوای سرد می شود . تنها تفاوت در کولر گازی و یخچال ، در خنک کردن کندانسور می باشد که در کولر گازی ها گرمای لازم به وسیله دمیده شدن هوا بر روی آن گرفته می شود  اما در یخجال از دمیدن هوا بر روی اواپراتور ، هوای خنک ایجاد می شود  .

 

کولر گازی چیست و چه مزایایی دارد !

 

 

 

توصیه هایی برای استفاده از کولر گازی :

زمانی که می خواهیم کولر گازی را تهیه کنیم ، باید ابتدا حتما به اون متراژی که می خواهیم از کولر گازی در آن استفاده کنیم دقت داشته باشیم و بر اساس آن ظرفیت کولر گازی را انتخاب می کنیم . به طور مثال برای فضا هایی با متراژ  32 متر تا 37 متر از کولر گازی 9000 BTU/h   ، در فضاهایی یا ابعاد 37 متر تا 41 متر از کولر گازی 10000 BTU/h ، از متراژ 41 متر تا 50 تر از 12000 BTU/h  ، از 50  متر تا 64 متر از کولر گازی 14000 BTU/h ، از 64 متر تا 91 متر ازکولر گازی 18000 BTU/h  ، از 91 متر تا 17 متر از کولر گازی 24000 BTU/h  استفاده می کنیم .

توجه : در صورتی که محیطی که برای آن کولر گازی در نظر گرفته شده است ، آفتاب گیر باشد به ظرفیت هایی که بالا داده شده است 10 % اضافه می شود  و همچنین فضای موردنظرمان سایه نیز باشد ، 10 % از ظرفیت های بالا نیز کم خواهد شد .

  • توجه داشته باشید کولر گازی ها حتما توسط تکنسین مجرب ، نصب شود .
  • اگر کندانسور کولر گازی تمیز باشد ، باعث می شود جریان مصرفی کولر به میزان زیادی کاهش پیدا کند .
  • اگر کندانسور کولر گازی ها در در سایه نصب شود ، باعث کاهش اتلاف انرژی مصرفی می شود .
  • توجه کنبد که حتما فضای پشت کولر دارای فضای باز و مناسبی باشد که گردش هوا به راحتی انجام شود .
  • در شهر های جنوبی کشور ، به دلیل این که دارای آب و هوای مرطوب و گرم می باشد ، اگر در نزدیکی کولر یک درخت کاشته شود مصرف انرژی الکتریکی را 10 تا 15 در صد کاهش می دهد .
  • همه ی کولر گازی ها دارای ترموستات و درجه تنظیم دما می باشند و توجه داشته باشید بهترین درجه برای فصل تابستان دمای بین 20 تا 25 درجه سانتی گراد می باشد .

 

 

 

 

 

کولر گازی چیست و چه مزایایی دارد !

 

 

مقایسه کولر گازی با کولر آبی

کولر های آبی به وسیله تبخیر  آب کار می کنند  و همین که مایع به بخار آب تبدیل می شود ، باعث می شود دمای هوای محیط خشک به شدت کاهش پیدا کند . این کار انرژی بسیار کمتری را نسبت به تبرید تراکمی مصرف می کند . کولر های آبی در آب و هوای خشک ، باعث می شود  هوا مرطوب تر شود و خشکی هوا را یه دلیل تبدیل آب به بخار آب کاهش می دهد . کولر های آبی در آب و هوا های خشک کارایی و راندمان بالا تری دارند و هر چه هوا خشک تر باشد راندمان کولر آبی ها بالا تر می رود و همچنین کولر های آبی در مناطق شرجی و مرطوب کارایی زیادی ندارند . کولر آبی ها به طور متوسط در ساعت 26.5 تا 45 لیتر آب مصرف می کنند . به بیان دیگر هر واحد مسکونی با متراژ 150 متر تا 170 متر که دارای کولر آبی 7000 فوت مکعب بر دقیقه می باشد ، حدودا 800 لیتر آب را در 24 ساعت شبانه روز را تبخیر می کند .

 

کولر گازی ها در صنعت تهویه و تبرید دارای جایگاه بسیار ویژه ای می باشد :

  • گرمای محیط را به سرعت کاهش می دهد و و هوای مطبوع و مناسب را به وجود می آورد و کولر گازی ها علاوه بر این که هوا مطلوب را ایجاد می کند رطوبت هوا را نیز کاهش می دهد و اگر سیستم فیلتر ذرات معلق را داشته باشد ، ذرات معلق هوا را از هوای اتاق و محیط جدا می کند . کولر گازی ها
  • اگر کولر گازی را در محیطی قرار می دهید ، باید حتما از محیط بیرون ، ایزوله باشد . این موضوع فقط در کولر گازی صدق می کند و در کولر آبی هیچ معنایی ندارد زیرا خود کولر آبی در فضای بیرون قرار می دهد .
  • کولر گازی ها در آب و هوای شرجی بسیار مناسب بوده و کارایی خوبی دارند .
  • در کل سیستم کولر آبی ها مانند یک موتور گرمایی کار می کنند و گرما را از محیط سرد دریافت کرده و به محیط گرم انتقال می دهد و اما کولر آبی دارای سیستم تبدیل آب به بخار آب می باشد و به این صورت است که گرمای محیط را دریافت کرده و تبخیر میکند و در کابین کولر انتقال می دهد .
  • کولر گازی ها می توانند مانع ورود آلودگی محیط به داخل شود و حتی می تواند هوای محیط را تصفیه کند .

انواع کولر گازی :

کولر گازی ها دارای انواع گوناگونی به شرح زیر می باشند :

کولر گازی های یک تکه ای و یا پنجره ای

کولر گازی های های دو تکه یا اسپلیت

کولر گازی های کانالی و یا داکتی (ممکن است گرمایش آن به صورت کویل آب گرم باشد . )

کولر گازی پرتابل یا حمل و نقل

کولر گازی های چند شعبه ای و یا مولتی وی ( دارای ظرفیت های بالای 38000 BTU/h  به بالا دارای دو نوع تک فاز و سه فاز )

کولر گازی های ایستاده

کولر گازی های سقفی و یا کاستی

 

کولر گازی چیست و چه مزایایی دارد !

 

 

 

کمپرسور کولر گازی

کمپرسور دستگاهی مکانیکی می باشد که فعالیت آن افزایش فشار گاز کم فشار می باشد به این گونه که گاز با فشار کم را به داخل خود می کشد و با متراکم کردن آن فشار آن را افزایش می دهد  و زمانی که گاز را متراکم می کنیم دمای آن افزایش پیدا کرده و زمانی که می خواهد از کمپرسور خارج شود ، به دلیل عبور از سیستم خنک کننده ، دمای آن کاهش پیدا می کند . امروزه کمپرسور ها از دستگاه های بسیار رایج و متدال می باشند که در صنعت های بسیاز زیادی از جمله یخچال و کولر گازی استفاده می شود . کمپرسور هایی که در سیستم های گوناگون به کار می رود به سه دسته تقسیم می شوند :

کمپرسور رفت و بر گشت دارای سیلندر پیستونی

کمپرسور های روتاری ( دوار )

کمپرسور فنری یا چرخشی ( اسکرال )

ما در مقاله  * کولر گازی چیست و چه مزایایی دارد * تمام تلاش خود را کردیم تا اطلاعات کافی را برای شناخت این محصول در اختیار شما قرار دهیم و شما را از مزایای این محصول با خبر کنیم .

 

امیدواریم با در اختیار گذاشتن مقاله کولر گازی چیست و چه مزایایی دارد  در خدمت شما عزیزان بتوایم شما را در جهت انتخاب سیستم تهویه مطبوع راهنمایی کنیم .

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید