رله مشعل یک سوئیچ الکتریکی است. بسیاری از رله ها از یک آهنربای الکتریکی به منظور فعال کردن مکانیکی یک سوئیچ استفاده می کنند اما دیگر اصول عملیاتی ، رله های حالت جامد را مورد استفاده قرار می دهند. رله ها در جایی که کنترل جریان توسط یک سیگنال مجزای کم قدرت مورد نیاز است یا جایی که مدارهای چندگانه باید توسط یک سیگنال کنترل شوند مانند فن کویل میدیا مورد استفاده قرار می گیرند. اولین رله ها در مدارهای تلگراف از راه دور به عنوان تقویت کننده استفاده می شدند. آنها سیگنال دریافتی از یک مدار را به یک مدار دیگر انتقال می دادند. رله ها همچنین به طور گسترده در مبادلات تلفنی و رایانه های اولیه برای انجام عملیات منطقی مورد استفاده قرار گرفتند.

نوعی از رله که می تواند نیروی بالای مورد نیاز برای کنترل مستقیم یک موتور الکتریکی یا سایر نیروها را کنترل کند، کانتکتور نامیده می شود. رله های حالت جامد ، مدارهای قدرت را با استفاده از یک دستگاه نیمه هادی برای انجام سوئیچینگ ، بدون هیچ بخش متحرکی کنترل می کنند. رله هایی با ویژگی های عملکردی کالیبره شده و گاهی چندین سیم پیچ عملکردی به منظور محافظت مدارهای الکتریکی از اضافه بار در مشعل ایران رادیاتور مورد استفاده قرار می گیرند. این قابلیت ها در سیستم های قدرت الکتریکی مدرن توسط ابزارهای دیجیتالی انجام می شود که “رله محافظ” نام دارد.

اجزای تشکیل دهنده یک رله :

  • آهنربای الکتریکی
  • یک میله فلزی متحرک
  • تعدادی Contact فلزی ثابت
  • فنر

آهنربای الکتریکی از یک هسته فلزی که یک سیم دور آن پیچیده شده ، تشکیل شده است و هر وقت دو پایه آهنربا به برق وصل شوند ، آهنربا شروع به کار کرده و آهن های اطراف خود را جذب می کند. در رله هم یک آهنربای الکتریکی وجود دارد و دو سر سیم پیچ این آهنربای الکتریکی که باید به برق متصل شوند از رله بیرون آمده و دو تا از پایه های رله را تشکیل می دهند. علاوه بر این دو پایه ، رله دارای پایه های دیگری هم هست. در نوع SPDT سه تا پایه دیگر هم وجود دارد که با نام های NO ، NC و COM نشان داده می شوند.

رله مشعل

وظیفه رله مشعل ، خاموش کردن مشعل یا بویلر هنگام عدم احتراق صحیح در زمان شروع به کار و خاموش شدن شعله در حین کار می باشد.کوره های مدرن و بویلرها از یک سنسور سلول کادمیوم به منظور مشاهده حضور شعله و اطمینان از اینکه در صورت نبود احتراق درون محفظه ، از پمپ سوخت به درون محفظه احتراق جلوگیری شود. سلول مورد نظر که وظیفه مشاهده احتراق را بر عهده دارد غالبا با یک سیم به رله مشعل که وظیفه قطع و وصل مشعل را بر عهده دارد ، متصل شده است. در واقع نحوه عملکرد به این صورت است که اگر شعله مشعل خاموش شده باشد ، سلول کادمیوم سیگنالی را به رله مشعل می فرستد و بعد از 15 الی 20 ثانیه مشعل خاموش می شود .

2.2/5 - (4 امتیاز)